Roadtrip med hund

Att resa med sin hund kan lösa många problem som annars skulle hindra en från att resa. Om man inte hittar någon att resa med får man till exempel ändå sällskap om man tar sin hund med sig, och om man inte skulle hitta en hundvakt behöver man inte ställa in sin resa, det är bara att packa in hunden i bilen och åka! Att resa i bil med hund har dessutom många fördelar jämfört med att flyga, till exempel att hunden sannolikt är van att åka bil, och att det således inte blir en stressande upplevelse för den. På en roadtrip har man inte heller några tider att passa eller några måsten, så det är ett avslappnande sätt att resa för människor också!rear-view-mirror-112387_960_720

Därmed inte sagt att en roadtrip genom Europa med hund inte blir annorlunda än om man skulle åka med bara människor. Till att börja med måste man kanske planera sin rutt något annorlunda än man annars hade gjort, och se till att hålla sig till vägar som inbjuder till raster och pauser och promenader i naturen. Det är dock ett utmärkt sätt att komma lite utanför de vanligaste rutterna och få se en del av Europa som man annars kanske aldrig hade sett. Man måste sannolikt även planera de flesta stoppen på förhand, till exempel var man ska övernatta. Detta eftersom långt ifrån alla hotell, vandrarhem etcetera tillåter hundar på rummen. Detsamma gäller eventuella museer och sevärdheter man har tänkt besöka på vägen. En roadtrip med en hund kan med andra ord aldrig bli lika spontan som en ”vanlig” roadtrip.

När du åker med en hund utanför Sveriges gränser är det också viktigt att tänka på att din hund får alla vaccinationer som behövs för de länder du har tänkt besöka. Konsultera en veterinär i god tid före resan, så att du hinner ge din hund alla sprutor och mediciner som behövs.

I utbyte mot all denna planering och förberedelse kommer du att få en oförglömlig upplevelse som både du och din hund kommer att ha utbyte av, och ni kommer säkerligen att känna er ännu närmare varandra än ni var innan resan.

Om du drömmer om att göra en liknande resa, men inte har tilläckligt med pengar, kan du ansöka om privatlån på Advisa , och jämföra bankernas villkor.