Vad kostar det att resa med hund?

Det måste inte vara dyrt att resa med en hund. Det har helt att göra med hur kräsen man är när det gäller resmål, boende och övrigt.

Att få råd med resan

Oavsett om man reser med hund eller inte kan det kosta en del att vara iväg. Många kan spara ihop till en resa, men inte alla. Då kan ett alternativ vara att ta ett lån via Lånakuten.com där du i lugn och ro kan jämföra flera olika lån. Tänk dock på att lånet ska betalas tillbaka.

Välja ett bra boende

På semestern vill man i regel bo så bra som möjligt. Om man har hund med sig kan det vara klokt att titta på hundhotell där även den fyrbenta vännen är välkommen. Boenden finns i många olika prisklasser. Ett vandrarhem kan kosta från ett par hundra kronor per natt, men då är det inte säkert att en hund är välkommen. Camping i tält eller husvagn, alternativt stuga kan också vara ett lite billigare alternativ men det är långt ifrån lika lyxigt som ett hotell.

Ta med eller köpa hundtillbehör?

Många gånger är det billigare att ta med sig egna tillbehör till hunden. Då är man dessutom säker på att hunden får de ben, det foder och det godis den tål. Det är särskilt viktigt om man ska åka utomlands. Där kan det vara svårt eller omöjligt att hitta foder hunden är van vid. Dessutom är det svårt att tyda innehållsförteckningar på ett språk man inte kan.

Sparar man pengar genom att inte ta med hunden?

I regel kostar det inte speciellt mycket mer pengar att resa bara för att man har en hund med sig. Men på ett hotell kan man behöva betala några kronor extra, och ska man lämna Sverige måste hunden vara avmaskad, ha pass och vara vaccinerad mot rabies. Det kan såklart innebära en extra kostnad men om hunden ska bo på hundpensionat istället för att följa med på resan blir det i regel än dyrare. Ett undantag är förstås om hunden kan bo gratis hos släktingar eller vänner. Då kan man spara ett par kronor. Men man går miste om tid med sitt husdjur, och är det inte lite extra härligt om faktiskt hela familjen är med på semestern även om hunden innebär lite extra passande under resan?