Rätt bil till rätt hund

Det finns två saker som verkligen förgyller vardagen och livet: en hund och en skön bil. En fyrbent vän att ta med på äventyr och långpromenader. Skaffa en bil som passar dig, familjen och hunden väl, så kan ni göra många roliga saker.

Hitta bilen online

Naturligtvis är inte hunden nummer ett när du köper en bil, men det är smart att tänka över vilken slags bil som passar under både vardagen, semestern och till hundlivet. Som hundägare kommer du troligtvis att ta med din hund i bilen ganska ofta. Det underlättar för alla om hunden mår bra under färden och att både hund, barn och packning får plats.

När du ska hitta din nästa bil är det smart att börja online på holmgrensbil.se som är en av Sveriges största bilåterförsäljare. De erbjuder en veckas bytesrätt, är MRF-anslutna och har naturligtvis kontrollerat alla fordon. Just nu har de många BMW-bilar i olika modeller, förutom också Volvo, Ford, Mitsubishi, Tesla, Mercedes, VW och alla andra välkända märken. Samt husbilar och husvagnar. Du kan även sälja din gamla bil till dem.

Hundvett i bilen

Tänk att få göra en härlig roadtrip med din fyrbenta vän! Det finns mycket som du som hundägare både bör tänka på och känna till om du ska ta med hunden i bilen. Först och främst får en hund inte vara lös i bilen. Det är inte något som alla hundägare vet om eller följer. Behöver du göra en kraftig inbromsning ska inte hunden komma till skada. Både människor och djur ska enligt lagen vara skyddade. När du köper ny bil kan det vara klokt att tänka igenom hur hunden ska resa på bästa sätt. Ska hunden sitta längst bak i bagageutrymmet måste du sätta upp lastgaller. Du kan också låta hunden sitta i hundbur eller i särskilt hundsäkerhetsbälte – en sele som skyddar hunden. Ju större hund du har, eller planerar att köpa, desto mer behöver du tänka igenom hur hunden ska åka bekvämt och säkert. Samtidigt som ni också ska få plats med människor, bagage och matkassar. Har du en mindre hund finns det burar som du kan ha i kupén.

För det andra får du inte lämna hunden längre än tre timmar i bilen. Om du brukar ta med hunden till jobbet eller i jobbilen är det alltså viktigt att inte bara lämna hunden där medan du jobbar. Det är också bra att veta ifall hunden ska med på semestern. Även om hunden fysiskt klarar att ligga i bilen i mer än tre timmar en kall och regnig sommardag, så måste ni regelbundet se till den.

För det tredje måste hunden ha tillgång till vatten och i skugga. Är det varmt ska ni lämna ett fönster lite öppet och helst inte lämna hunden för länge. En högsommardag är tre timmar alldeles för längre. Då bör hunden inte lämnas i bilen för annat än när ni tankar eller gör ett snabbt köp.