Resor med hundar

Kan det kanske vara dags för lite semester i sommar? Komma ut och sträcka lite på benen, se sig omkring, uppleva nya omgivningar. Skall hunden följa med kräver det lite mer planering men det nya äventyret blir också så mycket roligare. För såväl hund som ägare. Att resa med hund går alldeles utmärkt, men man måste vara insatt i vad som gäller i det land man skall resa till. Måste hunden sitta i karantän innan ni åker eller måste den sitta i karantän innan ni kan åka hem igen? Det är dessutom lag på att hunden behöver ett alldeles eget pass.

Förberedelser är guld värda

Det finns ett flertal regler vid resor med hundar , men när du väl satt dig in i dem så inser du att det inte är så svårt. Först och främst behöver du ett pass för att kunna semestra med din hund. Skall du åka utanför Europa är passet dock inte nödvändigt, istället behöver du ett veterinärintyg och en djurägarförsäkran. Beroende på vilket land ni skall resa till kan hunden behöva avmaskning och vaccination. För att få ett pass är en rabiesvaccination dessutom ett krav. Det kan också vara smart att kolla upp så att den egna försäkringen även täcker hunden. Gör den inte det finns det speciella reseförsäkringar även för hundar.

Upptäck världen med din bästa vän

Många gånger kan man känna sig bunden när man blivit hundägare. Plötsligt har man ansvar för en annan individ, en individ som inte kan säga ifrån om det gör ont och som man inte får lämna. Det måste inte vara så. Din hund vill inget annat än att följa med dig vart du än skall och varför skall den inte kunna göra det? Gå in på tanzania.nu och planera en resa redan idag. Eller varför inte satsa på en bilsemester så att du själv kan planera din tid. Oavsett vad du väljer kommer det vara ett minne för livet och din hund kommer vara dig evigt tacksam.