Hundens bästa resmål

Älskar du din vovve över allt annat samtidigt som du också är förtjust i att resa? Då har du tur som lever här och nu! Det har aldrig varit lättare att resa med sin hund, både inom och utom landet, och där man fram tills inte för länge sedan var tvungen att sätta sin trofasta kompis på pensionat, kan man nu ta denne med sig. Ta flyget, tåget, båten eller dra maximal nytta av ditt billån och ge dig ut på ett oförglömligt äventyr med din bästa vän!

Hundvänliga hotell

Hur du än väljer att resa så finns det idag ett stort urval av
hundvänliga hotell
där man tar emot vovvarna med öppna armar. Medan vissa hotell och pensionat tillåter hundar överallt så brukar andra ha speciella rum för djurvänner, så det är alltid en bra idé att kolla upp var man bokar in sig. Hundvänliga hotell brukar dessutom ha sovkorgar och filtar, liksom matskålar och specialmenyer för de fyrfota besökarna.

Resmål för hundar

En hund vill alltid vara med sin familj, det är ett faktum. Från den minsta till den största hundrasen så är alla hundar flockdjur, och de älskar att vara med sina människor lika mycket som de avskyr att vara ensamma. En hund må föredra att man åker på vandringssemester i Tyskland eller en segeltur i det Egeiska öppna havet, men även när det kommer till citybreaks så vill den hellre vara med dig än inte. Bland de hundvänligaste storstäderna i Europa hittar vi Paris, London, Rom och Amsterdam, medan man kanske bör undvika Athen eller Berlin, där hundar inte är lika populära.

För naturälskare finns det många destinationer som både du och Fido kommer att kunna njuta av tillsammans. Norges hisnande vackra natur utgör ett fantastiskt resmål för den som vill vandra i klar och orörd natur, medan det brittiska landskapet

Cornwall erbjuder oändliga hedar och skön grönska. Ska man välja mellan dem kan det dock förmodligen vara bättre att resa till England, där man har fler etablissemang som gärna tar emot fyrfotade besökare.

Föredrar man varmare breddgrader så anses både Frankrike och Italien vara väldigt hundvänliga länder, och här hittar man härliga rutter att vandra utmed, liksom ett stort antal hotell och serveringar dit man får ta med sig jycken. Här kan hunden dessutom utgöra ett kul sätt att stifta bekantskaper på, även om det kan uppstå vissa språksvårigheter när man möter folk i nya länder!